széchenyi 2020


Széchenyi 2020


A kedvezményezett neve: B & T AGROSTART Felnőttképző és Szolgáltató Betéti Társaság
A projekt címe: „Adaptív innovációs tevékenység a B&T Agrostart Bt-nél”
A szerződött támogatás összege: 11 437 500 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%


A projekt tartalmának bemutatása:

A vállalkozásunk elsősorban gépjármű alkatrészeket, azon belül is sebességváltó alkatrészeket készít. A termelünk továbbá hűtő ajtó elemeket is, ami a fémmegmunkálás egyik speciális szegmense.


A fejlesztéssel autó sebességváltó alkatrészek (megrendelő: Kongsberg Automotive Szlovákia) precíziós forgácsolt fémalkatrészek gyártását tudjuk vállalni.


A fejlesztéssel autó sebességváltó alkatrészek és speciális elemek tervek szerinti gyártása valósul meg saját üzemben. Ezzel a helyi és térségbeli humán, illetve vállalatpolitikai célok is teljesülnek, miszerint a képzett szakembereknek fejlett, piaci háttérrel bíró termelő munkahely is rendelkezésre áll. Az évtizedes kapcsolat alapján a megrendelői kör bővülni fog, a nagyobb integrátorok és forgalmazók igényei alapján terveztük meg a jelenlegi fejlesztést is.


A hagyományos cnc esztergákkal szemben a speciális hosszeszterga gép a legnagyobb hatékonyságot, az egyedi tervezett termékek sorozatgyártását és az eddigieknél sokkal bonyolultabb, kétfunkciós esztergálást igénylő, összetett tervezésű sebességváltó alkatrészek gyártását teszi lehetővé. A technológia és az innovatív megoldásokat alkalmazzák német és francia beszállítók, ezzel a típusú hosszesztergával közel 100 %os méretpontosságot és végső felület megmunkálást érnek el.


A vállalkozásunk szolgáltatás bővítése és a termékskálájának szélesítése érhető el ezzel az adaptált technológiai bevezetéssel. Jelentő számú megrendelést tudunk kielégíteni úgy, hogy részben új piacokra tudunk belépni, mint az autóalkatrész gyártás, vagy beszállítóként a sebességváltó gyártással foglalkozó integrátorokhoz.


Szolgáltatási palettánk is bővül, hiszen a meglévő tervező programokkal szakértő munkatársaink a megtervezett egyedi alkatrészeket akár kis szériában is le tudják gyártani. A JSL hosszeszterga automatizált folyamataival jelentősen csökken az emberi tényező miatti hibalehetőség, de ugyanakkor a humán kapacitás a tervezésre és az új termékek tesztelésére fordítható.


Összességében mind a szolgáltatási paletta, mind az újabb termékek bevezetése megvalósul a fejlesztéssel, mivel számos megrendelőnk az automatizált hossz eszterga bevezetéséhez köti a rendelését. Új termékeket, és újabb gépjármű alkatrész elemeket is tudunk gyártani, így nemcsak a sebesség váltók gyártói, hanem a klímagyártók és a mozgó alkatrész elem gyártók felé is beszállítóként jelenhetünk meg.


A projekt befejezési dátuma:2018.08.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00844