Szakképzés és gyakorlati képzőhelyA B&T AGROSTART Btetéti Társaság Akkreditált fegyverjavító-, gyártó- és tanműhely 2003 óta a Diana Vadász- Felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium gyakorlati képzőhelye.

 A gyakorlati képzés magasszintű végrehajtásához mind tárgyi, mind személyi feltételekkel rendelkezünk.

Jelentős objektumok, elméleti tantermek, szaktantermek, műhelyek és lőtér áll rendelkezésre, ahol országosan elismert vadászpuskaműves mesterek segítségével sajátítják el a szakma fortélyait, segítik a szakmai tudás elsajátítását.

Fémmegmunkáló tanműhelyek

A tanulók a tanműhelyekben sajátítják el az alapvető kézi fémmegmunkálási műveleteket. Ezek közé tartozik a darabolás, kézi és kisgépi fémmegmunkálás, továbbá alapvető munkaeszközök elkészítése, lőfegyverek egyszerűbb alkatrészeinek legyártása.

Forgácsolóműhely

A tanulók az alapvető gépi forgácsolási elméleti ismeretek elsajátítása után gyakorlati ismeretekre szereznek a hagyományos gépi forgácsológépeken. Ilyenek: fúrás, esztergálás, marás. Tanulóink a tanítási időn túl, délutánonként, OKJ-s képzés formájában itt sajátítják el a gépi forgácsoló képzés gyakorlati tananyagát is.

CNC fogácsolóműhely

A modern fegyvergyártás nem létezhet számítógéppel vezérelt szerszámgépek, megmunkálóközpontok nélkül. Tanulóink gyakorlati ismereteket szereznek a számítógépes tervezés, számítógéppel vezérelt szerszámgépek kezelésében. Tanulóink a tanítási időn túl, délutánonként, OKJ-s képzés formájában itt sajátítják el a CNC forgácsoló szakképesítés gyakorlati tananyagát is.

Famegmunkáló tanműhelyek

A tanulók ezen területen megszerzett elméleti ismereteik alapján gyakorlatban megismerkednek a kézi és gépi famegmunkáló eszközökkel, szerszámokkal, azok kezelésével. Elsajátítják a lőfegyverek fa alkatrészeinek elkészítési technológiáit,  fa alkatrészek javítási, felújítási tevékenységeit, fa alkatrészek felületvédelmét, felületkezelését.

Felületkezelő tanműhely

A jól felszerelt felületkezelő műhelyben sajátítják el a tanulók gyakorlatban a lőfegyvereken alkalmazott felületvédelmi eljárásokat. Elsajátítják a felületkezelés előkészítő munkálatait, hideg- és meleg barnítási eljárásokat, egyéb felületkezelési módokat.

Fegyverműszerész tanterem

Az egyedülállóan felszerelt szaktanteremben több, mint 200 db fegyver áll rendelkezésre a képzés végrehajtásához. Ennek keretében az elsajátított elméleti ismeretek után a tanulók megismerkednek a lőfegyverek általános szerelési technológiájával, fegyverek szét- és összeszerelésével, alapvető javítási módokkal, javítások végrehajtásával. Optikai és általános fémipari ismereteik birtokában elsajátítják a távcsőszerelékek, távcsövek lőfegyverekre történő felhelyezését, lőfegyverek hideg- és melegbelövését (lőtéren).