Magunkról


B&T Agrostart Felnőttképző és Szolgáltató Betéti Társaságot 1993-ban alapította Dr. Bozó János felnőttképzés és oktatás, továbbá mezőgazdasági és ingatlanforgalmi tevékenységek végzéséhez. A cég napjainkban ifjúsági képzésben résztvevő tanulók és felnőttek gyakorlati oktatásával foglakozik. A gyakorlati képzés mellett a fegyvergyártás -és javítás a fő tevékenysége.

A gyakorlati képzőhely tárgyi eszköz feltételeit a cég elsősorban önerőből valósította meg, amellyel már korszerű gépekkel és eszközökkel tudja a tanulókat felkészíteni az adott szakképesítés elsajátításához. A gyakorlati képzőhelyen OKJ-s Fegyverműszerész tanulók gyakorlati képzése folyik, továbbá helyet biztosít a Diana Szakképző Iskola OKJ-s Vadászpuskaműves és Vadászpuskaműves mester képzéseinek gyakorlati képzések megvalósításához.

A 2003 óta működő fegyvergyártó és javító tanműhely megalakításától kezdve ápol jó kapcsolatot neves külföldi fegyvergyárakkal és manufaktúrákkal, aminek köszönhetően folyamatos a szellemi fejlődése, ezáltal biztosítva európai színvonalú képzést tanulóinak. A fegyvergyártás bölcsőjének számító német és osztrák gyártók által használt kézi és gépi forgácsoló gépek, fegyvergyártásban elengedhetetlen eszközök, berendezések adaptálása napjainkban is töretlenül zajlik, mivel a cég vezetői nagy hangsúlyt fektetnek a külföldön alkalmazott gépek beszerzésére, a gyakorlati oktatásban történő alkalmazására. Az iskola és a gyakorlati képzőhely padjait elhagyó diákok közül némelyek a már említett külföldi, elsősorban német és osztrák gyártók műhelyeiben jutnak munkához, ahol már a gyakorlati képzés során megismert és alkalmazott eszközökkel találkozhatnak.
A polgári kézi lőfegyverek gyártása, javítása és műszaki vizsgáztatása továbbá fegyveralkatrész és kiegészítők gyártása mind a cég palettáján található.
A gyakorlati foglalkozások és a nyári gyakorlat ideje alatt a tanulók fegyveralkatrészek, kiegészítők és az alkatrészek gyártásához szükséges speciális eszközök (speciális satuk, befogók) gyártásával foglalkoznak.